Tarkastuslautakunta, kokous 6.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Tilintarkastuksen kilpailutus, tilikausi 2024 - 2026, optio 2027- 2028

HOLDno-2023-681

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat ja huolehtia kunnan ja sen tytäryhteisöjen tarkastuksen yhteensovittamisesta.

Hollolan kunnan hallintosäännön 44 §:n mukaan tarkastuslautakunnan on kilpailutettava tilintarkastusyhteisö ja tehtävä valtuustolle ehdotus valittavasta tilintarkastusyhteisöstä. Hallintosäännön mukaan valtuusto valitsee tarkastuslautakunnan esityksestä tilintarkastusyhteisön. 

Tilintarkastuspalvelut on aiemmin kilpailutettu valtuuston toimikaudelle 2019 - 2021. Hankintasopimukseen on sisältynyt kaksi optiovuotta, jotka on käytetty, kun vuoden 2023 tilintarkastus on tehty. Näin ollen tilintarkastuspalveluiden kilpailutus on tullut ajankohtaiseksi tilikaudesta 2024 eteenpäin. Kilpailutukseen liittyvässä tarjouspyynnössä tarkastuspalveluilla tarkoitetaan ensisijaisesti Kuntalain 14. luvun (122 §, 123 §) mukaista julkisen hallinnon ja talouden tilintarkastuksen (JHTT - tilintarkastuksen) suorittamista Hollolan kunnassa noudattaen JHTT ry:n suositusta hyvästä tilintarkastustavasta julkishallinnossa sekä tilintarkastuslain 4 luvun 3 § säädöstä hyvästä tilintarkastustavasta. Hankittavan tilintarkastuspalvelun tavoitteena on varmistaa kunnan lakien ja säädösten mukaista toimintaa sekä huolehtia lakisääteisen tarkastusvelvollisuuden toteuttamisesta.

Kokouksessa hallinto- ja talousjohtaja antaa katsauksen kilpailutuksen valmistelusta, kilpailutukseen suunnitelluista valintakriteereistä sekä kilpailutuksen ja hankinnan aikataulusta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Erkki Arvila, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, Erkki.Arvila@hollola.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee kilpailutuskatsauksen tietoonsa sekä päättää edetä kilpailutuksessa hallinto- ja talousjohtajan esittämällä tavalla.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Merk. Kokouksen sihteerinä toiminut kunnan tilintarkastaja Ville Valkonen ilmaisi esteellisyytensä asian käsittelyn osalta (edustusjäävi, hallintolaki 28.1 § kohta 2) ja poistui kokouksesta pykälän käsittelyn ajaksi.
Pykälällä sihteerinä toimi lautakunnan puheenjohtaja.
Asiantuntijana pykälän osalta kuultavana oli hallinto- ja talousjohtaja.

Esteellisyys

  • Ville Valkonen

Tiedoksi

Hallinto- ja talousjohtaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.