Keskusvaalilautakunta, kokous 15.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Varavaltuutettujen määrääminen

HOLDno-2022-414

Valmistelija

  • Kaija Manninen, hallintopäällikkö, kaija.manninen@hollola.fi

Perustelut

Kuntalain 17 §: ”Jos valtuustoa ei saada päätösvaltaiseksi valtuutettujen ja varavaltuutettujen esteellisyyden vuoksi, kunnan keskusvaalilautakunnan on vaalilain 93 §:n 2 momenttia noudattaen valtuuston puheenjohtajan pyynnöstä määrättävä tämän pykälän 1 momentin mukaisesti uusia varavaltuutettuja.”

Keskusvaalilautakunnan on määrättävä kuntavaalituloksen 2021 perusteella Vihreiden ryhmään uusi varavaltuutettu kuntalain 17 §:n mukaisesti, koska Vihreiden varavaltuutettujen määrä jää vajaaksi.

Vihreiden valtuutettu Tuija Brax on muuttanut pois Hollolasta, joten hän on menettänyt vaalikelpoisuutensa kunnan luottamustoimiin. Valtuustoon on noussut Vihreän liiton 1. varavaltuutettu Jenna Parviainen jäljellä olevaksi toimikaudeksi 31.5.2025 asti.

Vihreiden 4. varavaltuutettu Klaus Jansson Jr on muuttanut pois Hollolasta, joten hän on menettänyt vaalikelpoisuutensa kunnan luottamustoimiin.

Vihreillä on ollut neljä varavaltuutettua. 

Valtuustolta on tullut pyyntö määrätä uusia varavaltuutettuja.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta toteaa, että kuntavaalituloksen 2021 perusteella  Vihreiden  Jonni Siira nousisi varavaltuutetuksi. Hän on kuitenkin muuttanut pois Hollolasta ja näin menettänyt vaalikelpoisuutensa kunnan luottamustoimiin.

Keskusvaalilautakunta toteaa, että Vihreiden varavaltuutetut ovat seuraavat:

-          1. varavaltuutettu Pasi Koistinen

-          2. varavaltuutettu Valo Tuominen

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Vanhala-Selin, nimetyt, weblumu