Ympäristöterveyslautakunta, kokous 19.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Seudulliseen ympäristöterveydenhuoltoon perustettavat virat

HOLDno-2022-395

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Valmistelija Silja Mäkelä, ympäristöterveyskeskuksen toimialajohtaja/Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, silja.makela@phhyky.fi

Perustelut

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ympäristöterveyskeskuksessa on yksi terveydensuojeluinsinöörin virka täytetty tilapäisesti vakituisen viranhaltijan jäätyä eläkkeelle. Virkaa ei heti sen vapauduttua täytetty vakinaisesti, koska eri vaihtoehtoja ympäristöterveydenhuollon järjestämiselle Päijät-Hämeessä selvitettiin ja maakunnallisen organisaation syntyessä olisi mahdollisesti tehty resurssitarkastelua. Kun ympäristöterveydenhuolto vuoden 2023 alussa siirtyy Hollolan kunnan organisaatioon, on viran täyttäminen ajankohtaista. Virkaa tällä hetkellä hoitavalla viranhaltijalla on virkamääräys 31.12.2022 saakka. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ei voi avata vuoden 2023 puolella täytettävää virkaa. Viran täytössä voidaan menetellä siten, että Hollolan kunnanhallitus perustaa terveydensuojeluinsinöörin viran ja virka täytetään 1.1.2023 alkaen.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Ympäristöterveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että ympäristöterveyskeskukseen taseyksikköön perustetaan terveydensuojeluinsinöörin virka, joka täytetään 1.1.2023 alkaen. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merk. Asiantuntijana kuultavana oli toimialajohtaja Silja Mäkelä, Ympäristöterveyskeskus.

Valmistelija

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Ympäristöterveyslautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 13.9.2022. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että ympäristöterveyskeskukseen taseyksikköön perustetaan terveydensuojeluinsinöörin virka, joka täytetään 1.1.2023 alkaen. Asiaselostus lautakunnan kokouksen tiedoissa. Viran tarkemmat tiedot liitteessä.

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää, että ympäristöterveyskeskukseen taseyksikköön perustetaan terveydensuojeluinsinöörin virka. Virka voidaan täyttää 1.1.2023 alkaen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Valmistelija:
Silja Mäkelä, ympäristöterveyskeskuksen toimialajohtaja/Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, silja.makela@phhyky.fi

Hollolan kunta järjestää vastuukuntana Asikkalan, Hartolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Padasjoen ja Sysmän kuntien sekä Heinolan ja Orimattilan kaupunkien ympäristöterveydenhuollon palvelut 1.1.2023 alkaen Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ympäristöterveyskeskuksen henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella Hollolan kunnalle 31.12.2022 klo 23:59. Ympäristöterveyskeskuksessa työskentelee toimialajohtaja, eläinlääkintäjohtaja, terveydensuojelupäällikkö, 13 terveydensuojeluinsinööriä, 2 valvontaeläinlääkäriä ja 9 kunnaneläinlääkäriä. Lisäksi ympäristöterveyskeskuksessa työskentelee kaksi toimistosihteeriä, jotka ovat työsopimussuhteisia. Ulkopuolisia päivystäjiä varten ympäristöterveyskeskuksessa on päivystävän kunnaneläinlääkärin virka. Siirtoa varten liikkeenluovutuksen vastaanottavan Hollolan kunnan organisaatioon pitää perustaa vastaavat virat siirtyville viranhaltijoille. Hollolan kunnanhallitus on perustanut kokouksessaan 19.9.2022 § 213 yhden terveydensuojeluinsinöörin viran rekrytoinnin käynnistämistä varten.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Ympäristöterveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että ympäristöterveydenhuollon taseyksikköön perustetaan seuraavat virat:

  • ympäristöterveysjohtajan virka,
  • eläinlääkintähuollon päällikön virka,
  • johtavan terveydensuojeluinsinöörin virka,
  • 12 terveydensuojeluinsinöörin virkaa,
  • 2 valvontaeläinlääkärin virkaa ja
  • 9 kunnaneläinlääkärin virkaa.

Virat täytetään liikkeenluovutuksella. Lisäksi perustetaan päivystävän kunnaneläinlääkärin virka, johon ei siirry vakituista viranhaltijaa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

silja.makela@phhyky.fi, palvelussuhdeasiat@hollola.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.