Kunnanhallitus, kokous 21.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 159 Tontin varaaminen, kortteli 513, tontti 2, Rakennusliike S. Tikakoski Oy, perustettava yhtiö

HOLDno-2022-267

Valmistelija

  • Sari-Anna Vilander, elinkeinopäällikkö, sari-anna.vilander@hollola.fi

Perustelut

Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy  on pyytänyt korttelin 513 tontin 2 , Kulmatie, Soramäen alueelta varaamista perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun. Tontti on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu yleisten rakennusten korttelialueeksi ja sen pinta- ala on n. 2482 m2 ja rakennusoikeus 993 k-m2. Kunnassa ei ole nähty tontille tarvetta kunnan omien toimintojen sijoittamiseen.  Suunniteltava hanke on noin 800- 900 k-m2, esteetön 14 paikkainen kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö. Palveluntuottajaksi tiloihin sijoittuu yksityinen säätiötaustainen toimija ja työpaikkoja syntyy toiminnan vaikutuksesta alueelle 15 - 18. Tontti varataan vuokrattavaksi. 

Tontti on 30.6.2022 saakka varattu MVH-kiinteistöhallinnointi Oy:lle ja varauksen toteuttajaosapuolena on tässä varauksessa myös Rakennusurakointi S.Tikakoski Oy. Osapuolet ovat sopineet, että toteuttaja pyytää tarvittavan kuuden kuukauden mittaisen jatkovarauksen omissa nimissään. 

Kunta aloittaa ja toteuttaa vesihuollon sekä muut ko. tonttin liittyvät ja sen rakentamista varten tarvittavat, vastuulleen määritellyt ratkaisut vasta, kun hankkeesta on tehty aikataulutus ja kirjallinen esisopimus.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää varata Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön nimiin  korttelin 513 tontin 2 Soramäen alueelta alkaen 1.7.2022 ja päättyen 31.12.2022 suunnittelua varten seuraavin ehdoin: Varaaja vastaa kustannuksellaan tontille tulevien rakennusten suunnittelusta. Varaus oikeuttaa maaperätutkimusten tekemiseen. Kunta aloittaa ja toteuttaa vesihuollon sekä muut ko. tonttin liittyvät ja sen rakentamista varten tarvittavat, vastuulleen määritellyt ratkaisut vasta, kun hankkeesta on tehty aikataulutus ja kirjallinen esisopimus.

Varausmaksuna peritään 1000 euroa, ja se peritään erillisellä laskulla (eräpäivä 1 kk kuluttua varauspäätöksestä). Varausajan kuluessa tulee tontista tehdä luovutuspäätös. Luovutuspäätöksen tekemisen edellytyksenä on, että varausmaksu on maksettu. Varaus raukeaa määräajan päätyttyä, ellei tontista ole tehty luovutuspäätöstä. Varausmaksua ei hyvitetä tai palauteta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Rakennusurakointi S.Tikakoski Oy, kehitys- ja kaavoituspäällikkö, maankäyttöinsinööri, elinvoimajohtaja, elinkeinopäällikkö, talouspalvelut@hollola.fi

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Virastotie 3, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Faksinumero: 03 880 3474
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.