Elinvoimavaliokunnan valvontajaosto, kokous 20.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Ilmoitusasiat

Perustelut

Pöytäkirjat

----

Esityslistat

-----

Lausuntopyynnöt/ Lausunnot

- Etelä-Suomen Aluehallintoviraston lausuntopyyntö: Kaapelin asentaminen Vesijärven pohjaan välille Karjusaari-Enonsaari sekä Enonsaaren edustalle, Lahti ja Hollola. Ympäristövalvonta on tutustunut asiakirjoihin ja ilmoittanut, että ei katso tarpelliseksi antaa asiassa lausuntoa. Kaapelin sijoitus on enimmälti Lahden puolella eikä Hollolan puolelle katsota tulevan ympäristövaikutuksia. Asiakirjat löytyvät kuulutusajan 7.4. - 16.5.2022 osoitteesta: https://ylupa.avi.fi/fi-FI/asia/2155832. 

Kirjeet

- 8.4.2022 Ympäristötarkastajan kirje: Kehotus ja kuuleminen Lahden Ampumaseura ry:lle hakea Hälvälän ampumaradan ympäristölupaan muutosta./ Ympäristölupaan on kehotettu hakemaan muutosta, koska meluvallin uusien rakennesuunntelmien mukaan käytettävien ylijäämämaiden tarve on merkittävästi suurempi kuin mitä voimassa olevassa ympäristöluvassa on käsitelty. ympäristövalvonnan näkemyksen mukaan toiminnasta aiheutuva pilaantuminen tai sen vaara poikkeavat olennaisesti ennalta arvioidusta, minkä johdosta asia tulee käsitellä ympäristöluvan muutoksena. Ympäristöluvan muutoshakemus on pyydetty jättämään vireille 2.5.2022 mennessä. Lahden Ampumaseuran kanssa on pidetty ampumaradan asiaan liittyviä neuvotteluita 9.3.2022, 24.3.2022 ja 6.4.2022. 

Viranhaltijapäätökset

11.4.2022 Vs. ympäristötarkastaja: Päätös ympäristönsuojelulain 118 § mukaisesta meluilmoituksesta: Purkupiha Oy, betonin murskaus purkutyömaalla, Terveystie 4 / HOLDno 2022-84
- Vanhan terveysaseman purkutyömaalla murskataan betonia huhti-toukokuussa enintään 15 arkipäivänä.
- Palveluasumisyksikkö Onnenkoto sekä uusi sosiaali- ja terveyskeskus sijaitsevat naapurikiinteistöillä. Toiminta-ajoissa (ark. ma-pe klo 7 - 19:30) on huomioitu häiriintyvät kohteet.
- Murskaus on aloitettu 11.4.2022. Ympäristövalvonta kävi tuolloin paikan päällä. Aistinvaraisesti arvioiden purkutyömaan melutaso oli siedettävällä tsolla.

Päätökset

- 12.4.2022 Vaasan Hallinto-oikeuden päätös:  Dnro 896/03.04.04.04.19/2020: Valitus maa-aines- ja ympäristölupa-asiassa, Maanrakennus Ylitalo Oy/ AA Timo Enroos, AAtsto Niinimäki & Enroos Oy (Hollolan kunnan elinvoimavaliokunnan valvontajaosto 17.6.2020 § 26.). VaHaO oikeuden ratkaisu:
1. Hallinto-oikeus hylkää vaatimuksen katselmuksen järjestämisestä.
2. Hallinto-oikeus ratkaisee asian kuulematta osapuolia Maanrakennus Ylitalo Oy:n vastaselityksestä ja siihen liitetystä lisäselvityksestä.
3. Hallinto-oikeus kumoaa Hollolan kunnan elinvoimavaliokunnan valvontajaoston päätöksen ja palauttaa asian uutta käsittelyä varten.
4. Hallinto-oikeus hylkää oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta koskevan vaatimuksen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pekka Laitinen, johtava rakennustarkastaja, pekka.laitinen@hollola.fi
  • Sameli Männistö, vs. ympäristösihteeri, sameli.mannisto@hollola.fi

Valvontajaosto merkitsee tiedoksi tässä pykälässä olevat ilmoitusasiat.

Päätös

Toukokuun kokous sovittiin pidettäväksi poikkeuksellisesti torstaina 19.5.2022.

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.