Keskusvaalilautakunta, kokous 21.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

HOLDno-2021-427

Valmistelija

  • Kaija Manninen, hallintopäällikkö, kaija.manninen@hollola.fi

Perustelut

Keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksessa, joka on pidettävä siten, että perjantaina 21.1.2022 ennen klo 19 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään siinä käsitellä. Edellä mainitun määräajan jälkeen saapuneet lähetekuoret jätetään avaamatta huomioon ottamatta.

Ennakkoäänestys on jätettävä ottamatta huomioon, jos:

1) ennakkoon äänestänyttä henkilöä ei ole otettu äänioikeusrekisteriin;

2) vaalikuoreen on tehty äänestäjää tai ehdokasta koskeva tai muu asiaton merkintä;

3) lähetekirje on niin puutteellinen tai epäselvä, ettei varmasti voida vakuuttua, onko äänestys tapahtunut laissa säädetyin tavoin, tai päätellä, kuka on äänestänyt;

4) kotiäänestys on kohdissa 1-3 mainittujen syiden lisäksi jätettävä huomioon ottamatta, jos lähetekirjeestä puuttuu äänestyksessä läsnä olleen 18 vuotta täyttäneen henkilön nimikirjoitus;

5) kirjeäänestys on kohdissa 1-3 mainittujen syiden lisäksi jätettävä huomioon ottamatta, jos ei voida vakuuttua siitä, että kuori on postitettu tai lähetetty ulkomailta; jos vaalikuori on avonainen ja voidaan päätellä, että avonaisuus johtuu muusta kuin vaalikuoren teknisestä toimimattomuudesta; jos lähetekirjeestä puuttuvat todistajien allekirjoitukset.

Kun äänestys jätetään ottamatta huomioon, on siitä tehtävä merkintä keskusvaalilautakunnan kokouksessa pidettävään pöytäkirjaan. Vaalikuorta ei saa avata.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta tarkastaa ennakkoäänestysasiakirjat.

Päätös

Keskusvaalilautakunta hyväksyi ennakkoäänestysasiakirjoja liitteen mukaisesti 4 675 ennakkoäänestysasiakirjaa. Ennakkoäänestysasakirjoja ei hylätty yhtään kappaletta.

.

Tiedoksi

.

Liitteet

Oheismateriaali