Hyvinvointivaliokunta, kokous 20.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 145 Valtionavustus, Liikkuva koulu ja opiskelu, kehittämishanke

HOLDno-2022-532

Valmistelija

  • Anssi Vidman, perusopetuksen rehtori, anssi.vidman@hollola.fi

Perustelut

Aluehallintovirasto asetti haettaviksi kehittämisavustuksen yläkoulujen Liikkuva koulu ja opiskelu hankkeelle. Kehittämisavustuksilla tuetaan liikunnallisen toimintakulttuurin vahvistumista ja koronapandemiasta elpymistä peruskoulujen vuosiluokilla 7−9 ja toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Avustuksen tavoitteena on lisätä koululaisten ja opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä kehittämällä liikunnallista toimintakulttuuria koulu- ja opiskelupäivän aikana. Erityisenä tavoitteena on vähemmän liikkuvien koululaisten ja opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden lisääminen näissä kohderyhmissä. Hankkeessa on 50 %:n omavastuuosuus. Hollolan kunta haki avustusta määräaikaan mennessä 6 450 euroa. Hakemuksessa hankkeen kokonaiskustannukset olivat 12 900 euroa. Aluehallintovirasto on päätöksessään (ESAVI/38783/2022) myöntänyt Hollolan kunnalle valtionavustusta 6 000 euroa. Päätös perustuu hakijan esittämään hankesuunnitelmaan ja sen kustannusarvioon kustannuksista. Kehittämisavustus myönnettiin hakemuksen perusteella käytettäväksi ajalla 1.12.2022 - 31.12.2023.

Avustuksen käytöstä, toteutuksesta ja tuloksista tulee tehdä loppuraportti Aluehallintovirastoon kahden kuukauden kuluttua avustuksen käyttöajan päättymisestä.

Tähän päätökseen tyytymättömällä hakijalla on oikeus tehdä kirjallinen vaatimus päätöksen oikaisemisesta liitteenä olevan oikaisuvaatimusohjeen mukaisesti. Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla. Valituskiellosta on säädetty valtionavustuslain 34 §:ssä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Hyvinvointivaliokunta merkitsee tiedoksi päätöksen Liikkuva koulu ja opiskelu kehittämishankkelle tarkoitetusta avustuksesta vuodelle 2022–2023 ja päättää olla hakematta muutosta päätökseen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tiedoksi yläkoulun rehtorit, hyvinvoinnin palvelualueen taloussuunnittelija, talousjohtaja, talouspalvelut@hollola.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.